Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - HA5NM

Oldalak: [1] 2 3 ... 9
1
Lajos! Miért nem rendelted meg a szükséges darabot nyugodtan? Én 4 db-ot rendeltem tőlük, nem volt épp annyi a raktáron. Kb. egy hét eltelt és jött a telefon, hogy mehetek érte. Már meg is tekertem őket. Ennyi. Kevés ilyen korrekt, rugalmas cég van az amatőr piacon!

Ugyan nem rádiós anyag, de pl. közismert magyar webáruházból karácsony előtti rendeléseim nem jöttek meg. Még értesítés se érkezett, hogy mikor lesz a küldés...

2
Szemelvények a RÁDIÓTECHNIKA cikkeiböl / Re:Mi történik?
« Dátum: 2020 Február 02, 19:10 »
"Már megint olyan dologról alkotsz véleményt amire semmi rálátásod, hallottál ezt azt, innen onnan...."

Kedves Attila! Hát honnan lenne vajon rálátása? A MRASZ honlapján az elnökségi ülésekről mit lehet megtudni? Még a résztvevők névsora is úgy látszik, hogy titkos... Az egész csak egy tohuva bohu, ami  honlapotokon szerepel. Semmi információ, csak bejelentés, és ennyi. Vita, indoklás minek, még megtudnának valami lényegeset az amatőrök, akiknek mi közük van ugye mindezekhez. Mint a szép pártállami időkben Nem?  És az utolsó elnökségi ülés is ugye 1999. augusztus 1-jén volt, mert az szerepel utolsóként a honlapon?  Mit jelent az egyhangú szavazás kitétel? Két esetleg három főt vagy a teljes Elnökséget? Ez is lényegtelen ugye? Így könnyű lebutázni azt, akinek véleménye lehet.

"A MRASZ közgyűlése megszüntette, a területi szövetségeket. "
Egy kicsit hiányos ez a mondatod! Utána kellett volna tenni, hogy miután anyagi és egyéb módon szándékosan(!) ellehetetlenítette azokat. A 90-es évek elejére a MRASZ már az anyagi csőd közelébe került, amikor a Budapesti TESZ javasolta, hogy IDEIGLENESEN ne utalják vissza a tagdíjaknak a TESZ-eket illető részét a megyékbe. Eltelt közben majd húsz év és ez így maradt, mint annó az ideiglenesen hazánkban állomásozók...  Meg kell etetni a közgyűlést (hozzászólni csak két percben lehet, nehogy rázós kérdések merülhessenek fel!) oszt mindjárt megszavazzák nektek, amit kifundáltatok. Ügyes. Igazi tájékoztatás/tájékozódás megint csak nulla!

Mert minek sok tagság, elég csak pár százaléka az amatőröknek. Nem kell több, ne ötleteljenek, mert azzal csak új feladatok jelennek meg, és az pedig csak bosszantó lehet...

Mit  tettek a mindenkori MRASZ elnökségek azért, hogy gyarapodjon a Szövetség vagyona? Egyedül a budapesti szövetség tett valamit  ezért! Csak annyit, hogy szétfolyt a Szekszárdi úti ingatlan, a Szövetség utcai ingatlan, a REKI és szinte minden más a kiválóan működő elnökségek kezei között!
A Tagság (így nagy betűvel) mit tudott profitálni ezekből? Egyáltalán mit lehetett megtudni ezekről széles körben? A többszöri milliós támogatásokat a Rádióvilág részéről már meg sem említeném, mert ezt sem tette közhírré annó soha az éppen aktuális elnökség. Jó, nem is azért kapták, de azért mégis... Most, hogy nem fut annyira a szekér, hát elmarad, úgyhogy nosza kebelezzük be a Dagály utcai ingatlant is ugye? Jó tett helyében ne várj jót, ez az utóbbi elnökségek szlogenje? Baromira szégyelljétek magatokat!

"Mocskos egy dolgok folynak csöndben a háttérben."  Igen jól sejtheti Tibor.

Mellesleg a fentiek kizárólag, - mint amatőrnek - a saját gondolataim, jól lehet az RT szerkesztőség munkatársa vagyok. Pár éve írtam HA1TJ Elnök Úrnak egy e-mail-t, amit 30 nap múlva megismételtem, feltételezve, hogy nem kapta meg. Talán mondanom sem kell, választ azóta sem kaptam! Na ezért akkor ki is léptem a szövetségből, ami mellett korábban mindig is kiálltam. Sajnos így képviselitek Ti az amatőröket!

Nem akartam eredetileg megszólalni az ügyben, de a korábbi válaszodra Attila, nem tudtam csöndben maradni. Ha gondolod, jöhetnek az újabb lózungok az elnökségből.

3
Antennák, kábelek, csatlakozók / Re:End Fed antenna építés.
« Dátum: 2020 Január 17, 22:32 »
Szia János!

A bandázsolás jó ötlet, hiszen megakadályozza a zománchuzal sérülését.
Viszont nagyon furdal a kíváncsiság, hogy melyik céggel történt ez a dolog. Szerintem, mivel nagyon korrektül jártak el, nyugodtan megírhatod mindannyiunk épülésére. Nem hiszem, hogy megharagudnának a jó hírük terjesztése miatt. Megérdemelnék...

7AZ, Feri! Ugye ez nem ütközik valami szabállyal?

4
Antennák, kábelek, csatlakozók / Re:HA5BT Windom
« Dátum: 2020 Január 10, 02:51 »
Szia Bob!

A #1 bejegyzésedhez néhány gondolat:
"Remélem ezzel nem sértem Pali Bácsi emlékét,
de nem akartam új topikot nyitni ennek a  bevált "öreg" Windom -nak,
Az eredeti cikk a pdf -ben.

http://www.i1wqrlinkradio.com/antype/ch74/chiave13.htm

73DX"

Valóban nem sérted Pali bácsi emlékét, mert az általad linkelt egy másik antenna. A közös bennük mindössze az, hogy mindkettő Windom antenna, mint pl. az FD-4 is. Pont a lényegben különböznek, hiszen Palinál a betáplálás 14,8 m-nél, a linkeltnél pedig 13,5 m-nél van. És ez baromi lényeges különbség, ha módodban van, akkor olvasd el 5BT cikkét erről az RT 83/5. számban és rájössz, hogy ez a linkelt egy egészen más dologról szól.

Csak azért írom, mert becsapós lehet az az "eredeti cikk" kifejezés! Könnyen asszociálhat egy nálunknál lényegesen fiatalabb arra, hogy Pali plágiumot követett el, ami természetesen nem igaz.

Akkor én már külsősként szinte naponta bejártam a szerkesztőségbe (könnyen, hiszen egy utcányira dolgoztam az akkori Budapesti Rádióklubban). Pali ott egy A3-as "kockás papíron" filctollal szerkesztgetett hullámgörbéket és amikor felfedezett azonosságokat, akkor hétvégén a balatonöszödi telkén ki is próbálta egy modellen. A rá következő hétfőkön pedig beszámolt az eredményekről. Így készült az az antenna, amit leírt a lapba. Mindez pedig a szemünk láttára történt. Az elv persze már a múlt század első harmadában született L. Windomtól. Egyszóval egyáltalán nem plágiumról beszélhetünk. Pali emlékét pedig őrizzük továbbra is jó emlékezetünkben!

5
Társalgó / Re:Vicc
« Dátum: 2020 Január 07, 17:03 »
Igazatok van, elég SAR ez a billentyűzet. De tényleg. A lényegen azért nem válto(s)ztat.
Egyébként van statikus amatőrünk is, ő a HA7YO. :-)

6
Társalgó / Re:Vicc
« Dátum: 2020 Január 07, 01:34 »
Lehelj rá az"üvegre"! Statikusan feltöltődik törölgetéstől...

7
Ne mááá, Viktor!

Már az elsőnél Rád akartam írni, de leállítottam magam, mert gyanúm támadt. Azt hittem akkor, hogy egy processzoros mérőautomatát akarsz készíteni, esetleg egy mérés adatgyűjtővel, mert akkor oké, ez valós probléma. Oda tényleg kell potenciál-független stb. Aztán most elárultad a célod.
" és elbütykölöm az ünnepeket..." Ez szép is meg oké is. De miért kell akkor ennyire elbonyolítani? Így a ló tortával való etetése áll elő. HI! A tortához pedig baromi sok alkatrész begyűjtés stb. kell.
Neked bőven elég árammérésre egy egyszerű sönt és vele párhuzamos kb 1 mA-es Deprez alapműszer, oszt jónapot. A mérési eredményt kicsit sem befolyásolja, ha a feszültséget a sönt után méred. A potenciál-függetlenséget pedig megoldja, hogy az egyszerű. mezei alapműszerek szigetelése min. 2 kV, így bárhová felszerelheted őket. Vevőcsövekhez pedig a 800 V-ot is felesleges erőltetni.
Ferinek marhára igaza van. Elég gondod lesz amúgy is, hogy a régi foglalatokat begyűjtsd...
Ha gondolod, akkor írj privátban egy telószámot és ajánlok Neked egy semmibe sem kerülő megoldást.


8
Igen Gabi! Jól látod. Azok acélrácsos "szarufák", bekötve a betonba. A rendszer így kvázi Faraday- kalicka, sajnos. Zolit ez alapján bizony nem lehet  irigyelni. Max. egy GP-ben lehetne bízni a gerincre építve, ha már kifelé nem terjeszkedhet sajnos. Persze az is csak a felsőbb sávokra. És, ha a tulaj is belemegy...

9
Társalgó / Re:Azok a régi szép napok...
« Dátum: 2019 December 13, 22:34 »
A bal szélső 4XA, Mátrai Pista, a jobb szélső szerintem Danyluk Emil

10
Társalgó / Re:Emlékezzünk néhai társainkra (RIP)
« Dátum: 2019 November 02, 21:09 »
HA7TY, Bandi,
HA7PJ, Emil.

11
Kösz, Gyuri!

Van így. Én meg nem látom a fáktól az erdőt. Holnap majd megkérdem a fiamat, hátha gyűjtik valahol az ilyen darabokat a cégüknél.

12
Gratulálok Gyuri, nagyon megnyerő, sok jó DX-et hozzá!

Különösen tetszik az a talpszigetelő. Lehet még ilyet valahonnan begyűjteni? (vásárlás, csere stb.)

13
Adok-veszek-keresek / Re:Üvegszálas vagy textilbakelit lemez
« Dátum: 2019 Szeptember 27, 18:50 »
Köszi István, ez nagyon jó infó. kedden megyek a megrendelt anyagért. Legalább szétnézek ott is.

14
Adok-veszek-keresek / Re:Üvegszálas vagy textilbakelit lemez
« Dátum: 2019 Szeptember 26, 10:31 »
T. Urak!

Nagyon köszönöm a segítséget!
 A Quattroplast jött be jobban. Ők nem csak egész táblában utaznak, hanem konkrét méretet is kiszolgálnak, az áraik pedig sokkal kedvezőbbek.
(Remélem másoknak is hasznos ez az infó.)

15
Adok-veszek-keresek / Re:Üvegszálas vagy textilbakelit lemez
« Dátum: 2019 Szeptember 25, 10:50 »
quattroplast.hu

Kedves István!

Köszi, írtam nekik és most várom az árajánlatot.

Oldalak: [1] 2 3 ... 9