Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - HA5CBM

Oldalak: [1] 2 3 ... 144
2
Szia Zoli!

Köszönöm, javítottam. Ha átnézed, megköszönjük!  :mellow:

73!

Miklós

3
Szia Zoli!

Köszönöm leveled és a jelzést.
Természetesen odaírom a forrást. Az a helyzet, hogy ezt (és még sok másikat) egy púpra írt CD-n kaptuk úgy hét-tíz esztendeje egy amatőrtől (M. Péter, de a hívójelére már nem emlékszem).  Ha be tudod azonosítani, örülök...  :rolleyes:

Mivel az egész cucc ömlesztve áll ma is, és semmiféle forrás nem szerepelt ott, így ennek hiányában nem is tudok kit odaírni. Péter annyit mondott anno, volt, amit Ő, mást meg "mást" szkennelt be - de ennyi. Amit biztos tudok, hogy számos bumáskát HA5TBN Dani alakított át egyesekké és nullákká.  -_-

A konvertálási ajánlatot köszönöm, lehet, hogy élni fogok vele!

73!

Miklós

P. s.: Zoli, így megfelelő?

https://www.ha5kdr.hu/military-doksik-3

4
Szervusz Zoli!

Köszönöm leveled!
Konkrétan melyikre anyagokra gondolsz?

73!

Miklós

6
Társalgó / Re:Egyéb témák
« Dátum: 2020 Február 10, 17:56 »

7
Idézet Békei Feri cikkének első mondatából: "Több mint ötven vagyok rádióamatőr".

Kiváló leírása a valóságnak, ahogy mondanánk "ebbe bele lett zsúfolva minden": helyzet, ember(ek), állapot, (v)iszonyok, hozzáállás(ok).

10
Közkívánatra: https://www.ha5kdr.hu/2020/01/koncentralt-letoltes

Jön a folytatás is...

11
50 MHz / Re:6m - mik a lehetosegek?
« Dátum: 2020 Január 14, 23:29 »
Szervusz Bob!

Köszönöm a linket és a figyelemfelkeltést. A katonai vevők (R-323, R-323M) összüzemmódban dolgoznak ebben a sávban, kint a laktanyában pedig minden feltétel adott a vételhez.

Megosztottam a többiekkel is, természetesen hivatkozva, ahogy köll'.

https://www.ha5kdr.hu/2020/01/kis-hirek-a-40-60-es-70-mhz-vilagabol

Ha elcsípem, jelkezem itt is. Rajta leszek, mert a négy méter és annak környéke erősen a szívem csücske(i). Csináltam ott már QSO-t az R-134-es katonai lommal plusz a Simi-féle konverterrel kétezer kilométer felett is a "sárga BRG Yagival"...  :mellow:

73!

Miklós

12
Szervusztok!

Egy kis leltár, mi történt nálunk tavaly.

https://www.ha5kdr.hu/2020/01/micsoda-ev-volt

Természetesen a kritikát (Tnx Feri) és a félsikereket sem hallgattuk el.

73!

Miklós

13
Nekem maradandó élmény volt az összes, amit sikerült meghallgatni. Régebben URH-n figyeltem, de aztán rájöttem, az RH jobban tetszik. Talán az érzés, ahogy a második vh-s vagy "modernebb" katonai rádiók hangszórójából dől a jel' lehet ennek a magyarázata.

Nem állítom, hogy mindig modern volt, vagy folyton tetszett. Viszont tudom, hogy mennyi munka fekszik negyvenöt-hatvan percnyi, értelmesre összevágott hanganyag elkészítésében. (Egy "egy órás élő" interjúból lehet írni egy, szerencsés esetben másfél kolumnát - ez érthetően felolvasva cca. tíz perc - azaz lehet tovább görgetni a számítást...)

Ebben a produktumban elképesztő mennyiségű munka, idő, kedv, erő, akarat, szeretet és tudás feküdt - s ez a tény kalapemeléses tiszteletet érdemel. Akkor is, ha az egyénnek esetleg akármiért nem tetszett.

15
Müegyetemi Rádió Club / Re:SMOG-P
« Dátum: 2019 December 18, 17:25 »
Szervusz Bob!

Köszönöm válaszod. Természetesen a LoRa-s műholdra gondoltam, nem a "mieinkre".  Igazán én vagyok a hibás, lévén nem fogalmaztam egyértelműen s nem néztem meg, hogy akad-e annak felmenője. De ha csak ad, akkor kellemes a képlet.  :rolleyes:

Az NMHH... Nos, a nyitottság üdvös, bár kérdés, mit szólnának a valóságban, ha a "köz nagy tételben" állna neki szórt spektrumban döngölni a rezet? Persze lehet, pont le... - akarom mondani negligálnák - bár én ebben egyéb okok és tapasztalatok miatt erősen kételkedem.

De ne legyen igazam.

A linket köszönöm, a két ünnep között talán jut időm elmélyedni benne.

73!

Miklós

Oldalak: [1] 2 3 ... 144