Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - CB szökevény

Oldalak: 1 ... 82 83 [84] 85
1246
Zoli figyuz, csatoltam egy "életveszélyes seprűnyelet". Most komolyan lehetetlen? Topiktárs is erre gondolt szerintem.
(cw, 1W, én meghallom tuti, de egész Bp is, akár egy műterhet is!)

Igen, pont erre, csak neonzöld a karika  ;).

5KZO: erre meg elfelejtettél válaszolni: Ha elviszem hozzád, kipróbálod? Nem csesztetés, bevált, működő MEGOLDÁS A PROBLÉMÁRA!!!

(többiektől elnézést a kiabálásért...)

1247

Ha antennatelepítési lehetőség hiányában nem tudom kihasználni, miért is vásárolnám vissza? Nem két hónapig tart ez az állapot, hanem évekig.
Lehet, hogy lesz 10 év is vagy több... (Az előző házban is 7 évig laktunk, itt sem lesz ettől drasztikus eltérés)
Csak itt állna kihasználatlanul, porosodna. Van értelme? Szerintem nincs.

Te valószínűleg ki tudsz tenni antennát a kertbe vagy a háztetőre, ergo használni is tudod. Méghozzá normálisan, kompromisszummentesen.
Ha én is meg tudnám tenni ugyanezt, nyilvánvalóan nem hirdettem volna meg eladásra...


Olvasd végig, amit írtam....

Röviden: 11 (majdnem 10 :-D) méteren körberádióztam a Földet a duplakarikával, 10 emeletes betonházak közül!!!

El nem adom, sok szép emlék fűz hozzá. Kölcsönadom pár hétre, játssz vele, ég és föld a lógatott dipólhoz képest! Ha tetszik, adok három métert ebből a vacak koaxból, a tűzifából meg bontott tetőlécet, kb. egyórás munkával meg tudod csinálni. Nos?

1248
Semmi baj, ezzel nem sértesz meg. Jó a meglátásod, nem ismerem az antennát, soha nem is láttam közelről ilyet (mármint élőben nem, képeken igen), csak hallottam ezt-azt róla.

Az ifók alapján, a mágneses hurokantennánál nem is a bonyolultság a baj elsősorban, hanem a költségek és az antenna hátrányai.
Ha tisztességes teljesítménnyel (5 Watt helyett mondjuk 20-25 Watt, semmi komolyabb, a jelenlegi rádióm úgyse tud nagyobbat, meg 10m-en nem is nagyon szükséges) szeretném megtáplálni, akkor annak megfelelő kondi kell, ami ugye nem 2 forint. Az sem mellékes, hogy ilyen PWR esetén, minél távolabbra kell helyezzem az antennát magamtól. Ez sem igazán megoldható. A másik nagy hátránya, hogy kicsi a sávszélessége ennek az antennának.
Állítólag adásra nem is nagyon jó.

Vételre viszont (tudomásom szerint) nagyon jó. Úgy hallottam, hogy több versenyállomás is használja, az antenna kis zaja (jel/zaj arány) miatt. Többen említették, hogy csendes antenna.
Na hát ennyi, amit így tudok róla.

Valószínű, hogy tényleg az lesz, amit itt néhányan mondtak, hogy eladom a rádiót és akkor marad a klubból való rádiózás.
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni; Az előnytelen QTH és a lehetőségek hiánya miatt nem igazán tudom használni a készüléket, annak meg nincs értelme, hogy itt porosodjon...

Huhhh, mit is mondjak erre?

Ha kíváncsi vagy rá, szívesen megmutatom, kölcsönadom. Ha akarsz csinálni, adok hozzá ujjnyi vastag és betonkemény (napra kitéve vagy forróvízbe téve karikába hajtható), duplaharisnyás 100 ohmos koaxot. Mint tápvonal, 10 mega fölött használhatatlan, magloopnak tökéletes.

Hangolásra többen is mondtuk a kiszedett minden második lemezű forgókondit. Kicsi a sávszélesség, való igaz. Viszont távhangolható, ez az antenna legdrágább alkatrésze, 1500Ft-os, kerti grillhez való, egy rúdelemmel működő grillcsirkeforgató motor. Bolygóműves, 2 fordulat/perc,  amit egy diódával meg is tudsz felezni :-). Pár másodperc alatt "utána tudsz vele menni a rádiónak".

Minden antennára igaz, hogy minl távolabb tőle. Itt a hangolókondin pár watt esetén is kV nagyságrendű feszültség jelenik meg.

A lakótelepi "kis diktátorokat" meg tojd le, magasról, nagy ívben. A rádióállomásod üzemeltetése szerzett jogod, nem korlátozhatnak benne! A magloopot ráteszed egy 3 méteres tetőléc végére. Ha rádiózol, kidugod, ha befejezted, visszaemeled a szobába.

Adásra nem jó? QTH1-ről előszedjem  a CB-s QSO-lapokat? Benne Új-Zéland, Mexikó stb. - ezzel az antennával? Az újhegyi lakótelepi betonrengeteg közepén, első emeletről, az erkélykorlátról másfél méterre kitolva, 1992-95 között üzemelt, kábel másik végén a Superstar 360-nal.

Látom a 7macin a rádiót. Hülyeséget csinálsz, te tudod. Még az is lehet, hogy megveszem, mert jó kis rádió. Aztán két hónap múlva ugyanennyiért visszavásárolhatod, ha hiányozni fog  ;).

1249
Adok-veszek-keresek / Re:TA 19 árboc átalakítása
« Dátum: 2013 Július 12, 08:44 »
Cb szokeveny!
Alu hegesztésben is? Nem arboc  hanem hátizsák meg lenne más is.
 Gratula a minősítéshez .

Hegeszteni tudom, de gépem nincs hozzá. (AC-s awi kell hozzá)

1250
Zoli, dobj már össze egy mágneshurkot, kidugod partfisnyélen, repeszteni fogsz!

1251
Adok-veszek-keresek / Re:TA 19 árboc átalakítása
« Dátum: 2013 Július 11, 22:35 »
Várom  en is

Szintén. A hegesztős részben meg tudok segíteni, amatőrtárs saját cuccán ingyér.

(111/141 minősített hegesztő (is)vagyok.)

1252

Nem akarnék sokat írni, mert kapok a fejemre, de azért én továbbra sem temetném a katonai lomokat... :)

73!

Miklós

Én se! Sőt, egyenesen imádom őket, jó móka!

1253
   Szervusztok !
Sikerült megvennem egy régi álmom egy SuperStar 360FM készüléket egyszerűen azért mert gyönyörű.
 

Gratula, ugrik is a + pont érte! Sok éve ilyennel kezdtem rádiózni.

Remek, szép hangú darab, környezeti hőmérséklet függvényében szeret a frekije mászkálni.

(Délután telefonról néztem a fórumot, néztem is, hátha az én egykori rádióm került újból jó kezekbe de nem...)

1254
Csak azért mert ilyet árult valaki léptető motorral is. Nem tudom hány Voltos és erre lennék kíváncsi.

Lefotóztam, így néz ki közelről.

1255
Léptető motoros...?

Felirata alapján szervómotor. 2*12V/2*0.08A/400Hz meghajtást igényel. Roncsolásmentesen elválasztható egymástól a kondi és az áttétel.

1256
Szia, örülök, hogy megtaláltál! Új oldalam: http://ha5fly.hu
Itt az új magnetic loop antennáim látszanak. Amelyiket a kertben lehet látni, az 90cm átmérőjű. Most csináltam vele éppen QSO-kat a szobából, 30m és 40m sávban.
2x500pF forgóval (gyárilag lassító áttételes) 40m-10m-ig hangolható, méghozzá könnyen.

Üdv mindenkinek, Laci

Köszi, át is véstem a kedvencekben a címet.

Van egy Gamma Művek féle ötszektoros szervómotoros-lassítóáttételes forgóm, fog kapni egy másik bélést.

1257
Dejó! Hullahoppkarika váz tetszik. Na irány a sportbolt, vajon mekkora karika kapható?

.........

Jut eszembe: láttam olyan "olcsó kapacitást" mágneses hurokantennára, ahol a hurok végén kettő párhuzamos cső volt és abba toltak be húztak ki H500-as koaxkábel darabot (U alakban volt meghajlítva). Ezzel kísérletezett-e valaki? Tapasztalat?

Jópár éve ebből csináltam én is, régi műsorvevő rádió forgókondijának minden második lemezét kivéve, az egészet eltolva, majd a két állórészt sorbakötve. Még 27,555-re csináltam, , 29,7 megáig simán lehangolható. Ez a cső-koax-forgókondi eszembe se jutott :-).

A belehúzott koax meg valami jó vastag, merev, duplaszövött árnyékolású ruszki csoda. Kábelnek teljesen alkalmatlan, antennának viszont tökéletes.

1258
:-) Bocs, több linket nem küldök.

Engedelmetekkel én igen, a kedvencekből két nagyon jót.

Ezt a gazdija törölte, szerencsére ami a netre egyszer kikerül, nehéz eltüntetni :-).

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:JW8KMqd4DtIJ:ha5fly.nethu.net/magnetic-loop.html+&cd=6&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

'5KZO, figyelem!!! :-) Téglaépület belsejéből is működik. Ez főleg akkor jó, ha társasháznál a lakók nem engednek semmilyen huzalantennát kifeszíteni. Ezen kívül a legnagyobb zivatarban is használható :-)

(ha szeretnél ilyet, rézcső pontos, gépi hajlításában tudok segíteni, ezt is kidughatod partvisnyélen :-D)

Online kalkulátor: http://www.66pacific.com/calculators/small_tx_loop_calc.aspx

Egyszerű, mint a faék.


1259

Pl.: nincs ablak.
Nincs fal aminek neki támaszd.
Nincs elérhetőség sem.
Gravitáció is csak nyomokban.
Nem tudni.  ;)

Ez üt, mint a buszkerék :-).

Kicsit visszatérve a magloopra: pár éve hula-hopp karikából és sérült koaxból csináltam.

1260
Akár tetszik, akár nem, élvezem a hobbit, ahogy tudom.

Megvan a sikerélmény. A fiatal lelkesedés. Te meg irigységből b*szogatsz. Gratulálok hozzá! A saját szegénységi bizonyítványod...l.

Hidd el, nem bántásból ír se 5PP Zoli vagy bárki más jobbító javaslatokat! Még több sikerélményed lehetne. De a "te életed", ha így tetszik, hát csináld így. Tanulni nem szégyen!

Olvastam, amikor az FT290-et kerested, láttalak a téli Puskás börzéken. Erősen gondolkodtam, hogy megszólítsalak-e, lehet, hogy érdemes lett volna. Jobbnál-jobb lakótelepes-kitelepülős holmit árultak, fillérekért.

Oldalak: 1 ... 82 83 [84] 85