Szerző Téma: "Mihály Dénes" Híradástechnikai Rádióklub  (Megtekintve 1341 alkalommal)

ha5di

  • Vendég
"Mihály Dénes" Híradástechnikai Rádióklub
« Dátum: 2007 Január 10, 11:46 »
Minden Rádióamatőr részére
Budapest, XI. kerületben és annak környékén

A Mihály Dénes Híradástechnikai Rádióklub, amely Budapest, XI. kerület, Temesvár utca 20. székhellyel működik, felvételt hirdet a klub tagjai közé jelentkezők számára.

A felvételi lehetőséget azért kínáljuk fel, mert tudomásunk van arról, hogy működési területünkön, a XI. kerület, és annak környékén is, sok-sok elektronikát, rádiótechnikát kedvelő kezdő - fiatal és idősebb ember van, akik nem tagjai egyik már létező hobbykörnek, vagy éppen rádiósklubnak sem.

(Természetesen FELHÍVÁSUNK nem érinti azokat, akik már aktív tagjai valamelyik e körben működő egyesületnek, vagy ilyen sportági sportklubnak.)

Klubunkba szívesen látunk viszont baráti társaságokat is, iskolai és egyéb köröket is, önállóságuk további megtartása mellett.

Klubunk fenntartását (és az anyagiak, ez ma igen fontos kérdés) nem a tagság kizárólagos befizetéseiből biztosítjuk, hiszen több forrásból is kapunk és kaphatunk anyagi és egyéb támogatást:

Budapesti Önkormányzat Sportbizottság,
Budapesti Rádióamatőr Szövetség,
Híradástechnika-Telecommunication Kft.
Iharos Sándor Sport Közalapítvány,
INGASZOLG Kft,
Magyar Rádióamatőr Szövetség,
Mobilitás,
Nemzeti Civil Alapprogram (NCA),
Újbuda Önkormányzat Sportbizottság,


Bemutatás:
a Mihály Dénes Híradástechnikai Radióklub tagja a

Magyar Rádióamatőr Szövetségnek,
Budapesti Rádióamatőr Szövetségnek,
Magyar Technikai és Tömegsportklubok Szövetségének,
és ezeken keresztül a hazai- és a nemzetközi sportszövetségeknek.

A Mihály Dénes Híradástechnikai Rádióklub verseny-sport célja
hogy lehetőséget biztosítson a rádiós sportágakban a hazai és a nemzetközi versenyrendszerben résztvenni kívánóknak a megmérettetésre.

Sportágaink:
RH (rövidhullámú) és URH (ultrarövidhullámú) fónia, CW (távíró), RTTY (géptávíró és digitális), SSTV (televíziós adás-vétel), Nemzetközi- Országos- és Bp.-i bajnokságok, RH és URH YL (csak lányoknak kiirt) bajnokságok, rókavadász-rádióiránymérő-rádiótájfutó versenyek, országos- és nemzetközi rádiós táborok, elektronikai konstruktőri versenyek, mikrohullámú-, ATV-, és APRS versenyek, stb,-stb.

A Mihály Dénes Híradástechnikai Rádióklub szabadidősport-hobbysport célja:

A korszerű rádiózáshoz magasszintű műszaki ismeretek szükségesek, az antennáktól a különleges számítógépes ismeretekig. Ezeket tanítjuk, segítjük, konzultálunk. Célunk, hogy a barkácsoló kedvű fiatalokat és idősebbeket egy körbe tömörítsük, tudást - és lehetőségeinkhez mérten - eszközöket biztosítsunk számukra. Megtanulható (és főleg alkalmazandó) a morzézéstől, az antenna- és készüléképítésen keresztül, a legkorszerűbb számítástechnikáig nagyon sok ismeret.

A klub tagjainak lehetőségük nyílik használni a XI. kerület Temesvár u. 20. V. emeleti klubhelységet, berendezéseket telepíteni, üzemeltetni, antennákat tervezni-építeni, versenyezni, segítünk a szükséges anyagokat, alkatrészeket -olcsón- beszerezni.

Rádióállomásunk hívójele:
HA5KSJ, amely állomás már most rendelkezik minden lehetséges üzemmódban szükséges engedélyekkel, amely a verseny és a szabadidős tevékenység műveléséhez elengedhetetlenül szükséges.

A Mihály Dénes Híradástechnikai Rádióklub tagjai közé várunk:
Mindenkit, aki a XI. kerületben lakik, él, dolgozik, akinek a XI. kerülettel bármilyen kapcsolata van, fiúkat, lányokat, korra való tekintet nélkül.


Kérem, hogy FELHÍVÁSUNK a lehetséges legszélesebb körben kerüljön terjesztésre, akár faliújságra is, hogy minél több érdeklődőhöz is eljuthasson.

Minden érdeklődőt szívesen várunk,

Üdvözlettel,

Benyovszky Gábor klub elnök,
Cím: 1116. Budapest, Temesvár utca 20.
Telefon: +36-30-9545-740
Fax: +36-1-2047-740,,235
Email: gbenyov@t-email.hu
« Utoljára szerkesztve: 2007 Január 10, 12:11 írta ha5di »