Szerző Téma: MUF előrejelzés hétvégére  (Megtekintve 818 alkalommal)

ha6nn

 • Vendég
MUF előrejelzés hétvégére
« Dátum: 2004 Március 20, 12:37 »

Nem elérhető torolve

 • Hero Member
 • *****
 • Hozzászólások: 1 493
 • Karma: +29/-8
  • Profil megtekintése
MUF előrejelzés hétvégére
« Válasz #1 Dátum: 2004 Március 20, 13:31 »
Szia Bandi,

Egy UA0 irányú előrejelzést is tudsz készíteni? Ma és holnap lesz 12-12 UT az RUDX verseny.

Ilyen volt a tavalyi statisztika

Profi a kiírás, tnx HA1AG!

Nincs "nyílt kategória" és diszkvalifikálás, de van nemzetközi gyakorlat szerint tízperces szabály többkezelős állomásoknak.

Idézet
5.3 MOST stations are limited by the "10 minute" rule. Start time will be determined on the first QSO made on that particular band. Only one signal can be transmitted at any given time. Exception: two signals on different bands are allowed if and only if the station on another (only one) “multiplier” band picked up a new multiplier. This “multiplier” band should also be changed on “10 minute” rule. Contacts, violating both rules, should be shown in the log, they will neither be counted nor penalized for an entrant, but counted for the station contacted.

Idézet
5.2 A MOMB (Tobbkezelos osszsavon vegyes uzemmodban) allomasokra a 10 perces szabaly vonatkozik. A 10 perces periodus kezdetet az azon a savon letesitett elso osszekottetes jelenti. Minden idopillanatban csak egy jelet szabad kisugarozni. Kivetel: akkor, es csak akkor megengedett ket kulonbozo savon ket jel kisugarzasa, ha masik savon az allomas szorzot jelent. A szorzozo savra is a 10 perces szabaly vonatkozik. Ezen szabalyt megserto osszekotteteseket is fel kell tuntetni a logban, es ezekert sem pont, sem buntetes sem jar, azonban az ellenallomas szamara ervenyesek.

Kár, hogy HA1AG Zoli nagyszerű fordításával nem volt hatással klubtársára HA1TJ-re a HADX kiírás elkészítése során.

Idén kevés időm van az egyébként nagyszerű versenyre és emiatt két sávon, 10m és 160m fogok egy kezelő –egy sávos kategóriában elindulni. Sokféle kategória lehetőséget ad a részvételre aszerint, hogy mennyi időt tudunk rászánni.

A kiírás mellett megér egy pillantást a verseny honlapja is.

Idézet
Final results of RDXC-2003 are available!!! Thanks to everobody for participation and our congratulations to RDCX-2003 winners! See you in RDXC-2004!
« Utoljára szerkesztve: 2004 Március 20, 13:33 írta ha5pt »

ha6nn

 • Vendég
MUF előrejelzés hétvégére
« Válasz #2 Dátum: 2004 Március 20, 21:00 »
Szia Tamás!

Az imént nem repestem az örömtől, amikor HA1AG mindenféle /6 és egyebek nélkül a Karancsról az összeszedhető összes teljesítménnyel lesöpört a 21 MHZ-ről, ahol a BARTG RTTY-on szép sorban csinálgattam az amerikaiakkal a QSO-kat a kis 60-80 wattocskámmal.
Kértem egy QRP-t, de az nem történt meg, így az én versenyemnek már vége, különös  tekintettel a 7 MHz-re, ami igencsak szűk lenne kettőnknek...

Érdemes összeszámolnii a http://www.sk3bg.se/contest/ weblapon felsorolt versenyeket! Kellene valami koordináció, vagy egy erdész, aki hazazavar mindenkit. :)

Íme egy optimista garafikon a legeslegfrisebb információk felhasználásával:


Nem elérhető torolve

 • Hero Member
 • *****
 • Hozzászólások: 1 493
 • Karma: +29/-8
  • Profil megtekintése
MUF előrejelzés hétvégére
« Válasz #3 Dátum: 2004 Március 20, 21:44 »
Szia Bandi,

Nem lep meg amit mondasz. A mai gittegyletben a klubtársa Zolinak, aki mellesleg „edzője” is, a "sportolók" előtt kijelentette, hogy külföldi versenyzők is csalnak a megengedettnél lényegesen nagyobb teljesítménnyel, tehát a magyarok miért ne. Felháborodás helyett a küldöttek egyetértése fogadta kijelentését. Hová kerültem, kerültünk?

Kösz a grafikont. Tízméter nagyon gyengén ment délután keletre. Délamerikára és Afrikára nyitott volt a sáv. Versenyen kívül sikerült pár szép DX pl. 3B9C CW és SSB, EP4SM és YA8G mellett. Néhány PY és ZP verseny QSO is összejött. Közeli LY,YL, UA3, ER egyike sem jött főirányból. Backscatterel lehetett dolgozni velük.