HAmatőr fórum
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérjük
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
Főoldal
Forum
Súgó
Keresés
Naptár
Felhasználók
Felhasználók megtekintése
Tagok keresése
Bejelentkezés
Regisztráció
HAmatőr fórum
»
Egyéb témák
»
Dühöngő
»
Etikátlanság netovábja.
« előző
következő »
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
3
...
7
Le
Szerző
Téma: Etikátlanság netovábja. (Megtekintve 21204 alkalommal)
HG5VY
Full Member
Etikátlanság netovábja.
«
Dátum:
2015 Május 05, 15:38 »
tegnapi CQ-BP aktivitásról jönnek a jegyzőkönyvek.
Egyik rádiózó állomás aki küld jegyzőkönyvet a következőket írta - számdékosan név nélkül - a leg mellé:
"
A HG5CUT/P sorát töröld.
Kritikátlan alak!
Nem nevezem rádióamatőrnek, felháborító amit művelt!!!!!!!!!!!
Közzé kellene valahogy tenni a művét.
Hívást adott, visszahívtam.
Először megnézte, hogy MRASZ tag vagyok-e?
Mivel MRASZ tag vagyok, NEM ADOTT RIPORTOT!!!
Mikor rákérdeztem, akkor a válasza ez volt: MRASZ tagnak nem ad riportot, ezzel tiltakozik a MRASZ vezetése ellen.
Én ugyan felvetettem neki az amatőr etikát, de hajthatatlan volt.
Ilyennel még az életben NEM találkoztam! Ha küld be netán LOG-ot, ki kellene zárni a versenyből, legalábbis ez a javaslatom!!!
Ilyen ember nem való ide, még akkor sem, ha valami jogos sérelme is van, azt nem ilyen versenyen és nem így kell elintézni.
Nem hiányzik a néhány pontja, de tűrhetetlen a magatartása."
Szememben eddig se volt tisztességes az állomás operátora, de most teljesen lejáratta magát.
Én is hallottam a sávban.
Ezen kívül nyilvánosan felhívom a figyelmét, hogy ez egy MRASZ által rendezett aktivitás, ahol nem kell részt venni, se ezen, se semmilyen mrasz által rendezett eseményen, de ha részt vesz, be kell tartani az éter etikát.
Akkor jó a MRASZ titkárának az ajánlata amikor különleges hívójelet kér, vagy amikor 5 MHz-re kér engedélyt.
Tibor!
Megkérlek hanyagold a rádiód mikrofonjának használatát a CQ-BP-en
Nem álnéven, vállalom az anyázós leveleket, a szokásos kádéeres egymást tronfoló üzeneteket.
János
hg5vy
Naplózva
hg5vy [at] ha5khc [pont] hu
ha5khc.hu/hg5vy
73 & dx
hg5vy
János
hg5ojw
Vendég
Re:Etikátlanság netovábja.
«
Válasz #1 Dátum:
2015 Május 05, 16:05 »
ha az állomás úgy érzi hogy igaza van, akkor miért név nélkül ír? félek hogy egy olyan folyamat kezdődik el ami szellővel indul és viharos lesz (lett) a vége. uff!
Naplózva
HG5VY
Full Member
«
Válasz #2 Dátum:
2015 Május 05, 16:24 »
Gergő!
Én tudom ki írta ezt le. Ő felém mint az aktivitás szervezőjének és kiértékelőjének írta.
És lényegtelen, hogy ki írta le, bármelyik résztvevő mrasz tag leírhatta volna
Naplózva
ha5khc.hu/hg5vy
73 & dx
hg5vy
János
HA7HQ
Hero Member
«
Válasz #3 Dátum:
2015 Május 05, 16:33 »
Hallgassuk meg az érintettet is, gyakran előfordul itt. Úgy hiteles és korrekt.
Naplózva
Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik !
HA5CBM
Hero Member
«
Válasz #4 Dátum:
2015 Május 05, 16:34 »
Akkor miért nem írják le? Pláne, ha mondjuk igaz. Továbbá az illető miért nem vállalja a nevét? Mitől fél? Tibi odamegy és elveri egy péklapáttal vagy hozzávág egy színes televíziót? Ugyan...
Ilyenkor adok hálát az égnek és annak a néhány erőszakos hajdani klubtársnak, akik elvették a kedvem a versenyzéstől.
Naplózva
HA5CBM
Hero Member
«
Válasz #5 Dátum:
2015 Május 05, 16:45 »
HG5VY: az ötvenes-hetvenes években volt legutóbb lényegtelen, hogy ki (és miért) írta le azt, amit.
Ha pedig bármelyik résztvevő (és/vagy) mrasz tag leírhatta volna – akkor miért nem írja le? Pláne, ha mondjuk igaz.
Ez így kevés és gáz, kell valami konkrétum - még akkor is, ha igaz.
Sőt. Az ember nem tud szabadulni a gondolattól, hogy bár ha igaz is, Te találtad ki a levelet.
Ismétlem: ettől még lehet igaz az alapsztori – csak (mondjuk) a levél nem az.
Naplózva
HG5VY
Full Member
«
Válasz #6 Dátum:
2015 Május 05, 16:46 »
Miki!
Ismét mondom. Az illető névvel hívójellel írta le a történetet.
Én töröltem ki a levélből.
De ha akarod tekintsd úgy, hogy én írtam, vagy a HA5KHC, a Vele készített diskurzust is hallottam.
Nem a hívójel a fontos, hanem a viselkedés.
És nem vagyok ha5vy, hanem hg5vy.
Naplózva
ha5khc.hu/hg5vy
73 & dx
hg5vy
János
HA5CBM
Hero Member
«
Válasz #7 Dátum:
2015 Május 05, 16:54 »
Kedves János!
Hívójelet javítottam, a felszólalás jogos volt, elnézést kérek érte.
Nyomatékkal ismétlem, lehet totál igaz Tibi viselkedése – de az illető (bejelentő) legalább vállalja névvel együtt a haragját. Mitől fél? Ez nem egy erőszakszervezet hanem egy fórum.
Amit itt leírok, azt mind névvel vállalom. Lehet lehányni vagy szeretni a munkámat, de az észrevétel közvetlenül nekem szól – nem nekem de másokon át.
Ha Te ezen ügyet névvel címmel magadra veszed, akkor természetesen más a gyermek fekvése, mert köthető valakihez. De az ügy nem így indult, hanem (ugye) másként, s azt nem a Holdlakók hozták ide, hanem Te. Természetes hát, ha Neked címzem a kételyeimet - lévén, egy fiktív valakinek elég nehéz.
Naplózva
hg5ojw
Vendég
«
Válasz #8 Dátum:
2015 Május 05, 16:55 »
Egyik rádiózó állomás aki küld jegyzőkönyvet a következőket írta - számdékosan név nélkül - a leg mellé:
??
Naplózva
ha3flt
Hero Member
«
Válasz #9 Dátum:
2015 Május 05, 16:58 »
"A versenyről jegyzőkönyvet küldő egyik állomás a következőket írta a log mellé - szándékosan név nélkül idézem a szöveget:"
Gyakran be kell kapcsolni a dekódert. :-)
Naplózva
73 ..... Tibor
hg5ojw
Vendég
«
Válasz #10 Dátum:
2015 Május 05, 17:14 »
részemről lezárva! a két idézet igen csak különbözik úgy az első és a módosított.remélem az amit írok nem kell dekóder...
Naplózva
ha7tm
Sr. Member
ha7tm
«
Válasz #11 Dátum:
2015 Május 05, 19:03 »
Kedves János HG5VY!
Nem akartam foglalkozni a dologgal, de ha már így szóba került, akkor leírom én kis történetemet.
A hétvégén volt az ARI Contest RH-n 21Mhz SSB JA irányba voltam fordulva és répáztam a Japikat.
Majd nagyon halkan hallok egy hívót, hogy HA..... azonnal leállítottam a Japik hívását és elkezdtem
HA-ra koncentrálni. Harmadik visszakérdezésemre sikerült meg érteni, hogy a HA5KDR hív. Adok neki riportot, majd hallgatom de, semmi újra szólítom de semmi, ezt meg tettem vagy háromszor, négyszer. Nem igazán értettem, hogy mi van, de ráment vagy 10 percem Viszont most már így a leírtak alapján érthető.
Persze lehet ezt magyarázni, de minek? A Rádióamatőr pályafutásom alatt ilyen még soha nem fordult elő pedig túl vagyok az egy millió qson.
Valami nem stimmel ezekkel, a fiúkkal. Az elvesztegetett 10 perc alatt akár 20db JA val lenne több a logba. Máskor majd résen leszek max 1 hívás
és nem több.
Naplózva
73 es Dx Tibi HA7TM / HG7T
HA5CBM
Hero Member
«
Válasz #12 Dátum:
2015 Május 05, 19:36 »
Na, pont te kellettél ide, életkém. Miért nem vetted föl magnóra, sutyerák? Nem futja hangrögzítőre?
Ejnye no.
A jótékony héttökmag, aki leereszkedik egy magyar kusóhoz. Jaj, menten elsírom magam a meghatottságtól.
Naplózva
HA7EG
Hero Member
«
Válasz #13 Dátum:
2015 Május 05, 20:12 »
Miklós valaszolhattál volna az észrevételére is de nem tetted, persze így csak 1 értelmetlen reagálás volt.
Naplózva
73'Gyuri HA7EG
HA7HQ
Hero Member
«
Válasz #14 Dátum:
2015 Május 05, 20:28 »
Azt tudja valaki, hogy azon az ARI Contest-en hány pontot ért egy HA-HA QSO ?
Naplózva
Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik !
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
3
...
7
Fel
« előző
következő »
HAmatőr fórum